Categories:

futbol equips escola espai joäo martí

Durant tots aquests anys hem après a mirar el nostre context i sobretot a mirar a les persones. Mirar en quin moment s’han traçat les distàncies que impossibiliten a una part de la societat a viure en igualtat d’accés a drets i oportunitats. En aquest moment actual, moltes de les situacions viscudes per a aquestes persones s’han agreujat i com a conseqüència la desigualtat social segueix augmentant.

Algunes de les persones que acompanyem conviuen amb situacions que requereixen solucions d’urgència o com a mínim de respostes a temps. Cada dia ens trobem amb persones que conviuen amb situacions greus d’emergència social i necessiten no sentir-se soles durant aquest procés.

En aquest moment de crisi generalitzada, seguim lluitant per donar respostes a les desigualtats socials agreujades. Acompanyem…

  • Persones que es troben amb moltes dificultats per accedir a qualsevol tràmit o gestió que necessitin fer;
  • Infants que encara no han rebut el dispositiu electrònic necessari per seguir l’etapa d’escolarització amb les mateixes oportunitats que la resta de la classe;
  • Famílies que sobreviuen en precàries condicions d’habitatge per tal de no ser desnonades;
  • Persones que tenen dificultats per mantenir una bona alimentació i hàbits saludables
  • Famílies que no tenen les mateixes possibilitats d’accés a la informació perquè no disposen dels recursos, les eines i els suports per accedir-hi.

Acompanyar a les persones implica oferir espais d’escolta, d’estima, de llibertat, de respecte… d’acollida.

Compartim amb persones a qui se’ls ha negat l’accés a tenir les mateixes oportunitats i drets per no complir d’acord amb uns criteris colonialistes, racistes i sexistes, entre molts d’altres.

Actualment ens trobem en un moment d’incertesa general, però amb la fermesa de voler seguir construint aquest espai que ens omple d’energia i d’alegria a totes les persones que hi participem! És necessari seguir oferint cadascuna de les nostres accions i fer-ho amb els recursos necessaris per atendre professionalment i oferint una acció de qualitat a les més de 100 persones que actualment acompanyem des del voluntariat!

Necessitem els recursos per seguir acollint les necessitats bàsiques de les persones a les quals els circuits d’atenció ordinaris (desbordats) no poden oferir acompanyament. L’acompanyament que oferim el realitzem professionals del camp de l’acció social que de manera voluntària acompanyem a les persones oferint un servei de suport i atenció a les seves necessitats bàsiques i les del seu entorn proper.

Acompanyem a més de 100 persones i hem escollit seguir-ho fent gràcies a l’energia de cada una de les persones que ho fem possible. La dedicació, la implicació, la professionalitat, la qualitat… s’han de reconèixer i dóna’ls-hi el valor que mereixen tenint en compte la responsabilitat que assumim en cadascuna de les nostres tasques.

L’emergència social actual ha agreujat les situacions de desigualtat en l’accés a drets i oportunitats per a molts infants, joves i famílies que participen de les nostres activitats. Seguim oferint espais d’acollida per a totes elles i creiem que és necessari seguir-ho fent!

T’agradaria col·laborar amb nosaltres?

Encara no hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *